De keuzezone!

Alles weten over de keuzezone? Kijk dan dit filmpje!

Tanisha over de leerzone

Op school hebben we verschillende vakken. Ook vakken die ik op de basisschool niet had, bijvoorbeeld techniek. Ik vind dit wel erg leuk. We maken hier dingen van hout en metaal. In het begin vond ik dit een beetje lastig, omdat ik dit nog nooit had gedaan en niet wist hoe alles werkte. Maar omdat iedereen op hetzelfde niveau begint, wordt dit goed uitgelegd en weet je al snel wat je moet doen.

 

Bevo vind ik het leukste vak. Dit is beeldende vorming. Hier leren we theorie, maar gaan we vooral zelf vele mooie dingen maken. Bij de vorige opdracht moesten we een map maken waarin we al onze tekeningen konden bewaren. Ik teken thuis ook veel, dus tijdens deze lessen kan ik doen wat ik leuk vind. Engels vind ik daarentegen niet een leuk vak. Ik ben hier niet zo goed in. Daarom ga ik ook naar maatwerk Engels. Hierdoor begrijp ik Engels beter en begin ik het ook leuker te vinden.

 

In het begin vond ik het wel even wennen dat je ieder uur naar een ander lokaal moest. Maar dat duurde maar even. Het is hier op Plein erg leuk en gezellig! Zelfs Engels een beetje.

Rayan over haar coach

Mijn coach spreek ik sowieso 1 keer in de week met de hele klas. Soms hebben we ook een afspraak met zijn twee├źn staan, zodat we samen kunnen bespreken hoe het op school gaat. Ook nu we door corona thuis online lessen volgen, staan deze afspraken nog steeds. Wanneer we als klas coachles hebben, beantwoord onze coach alle vragen. Ook bespreken we wat goed ging in de week en wat minder goed. Het plezierige aan deze lessen vind ik dat er ook tijd is voor leuke grapjes en gezelligheid.

Ik vind het fijn om een coach te hebben, omdat ik weet dat als er iets is of wanneer ik vragen heb, ik altijd bij mijn coach terecht kan. Wanneer ik ergens tegen aanloop, vraag ik een gesprek aan. Dit kan over van alles gaan: problemen op school, dingen met vrienden of het maken van keuzes. Je coach doet er alles aan om je goed te helpen en dat is fijn!

Daarom Plein Joure

Onze docenten weten heel goed waarom Plein Joure the place to be is!

Zij vertellen je het graag in heel kort filmpje!

Karst over maatwerkzone

Ik ben voor de vakken aardrijkskunde, wiskunde, Nederlands en Engels al eens naar maatwerkzone gegaan. Wanneer je onvoldoende voor een vak staat, moet je verplicht naar maatwerk. Ik heb zelf gekozen om naar maatwerk te gaan, omdat ik het handig vind om voor de toets extra vragen te stellen en goed te leren. Tijdens dit uur leren we met elkaar, wisselen we informatie uit en overhoren elkaar. Super handig!

Ik ga ook naar maatwerk voor extra uitdaging. Doordat ik gemakkelijk kan leren, mocht ik kiezen voor extra uitdaging. Voor Frans schrijf ik bijvoorbeeld een denkbeeldige penvriend over hoe ik het in Nederland vind. Ook bij Engels heb ik een extra opdracht. Hier lees ik een boek waarover ik een verslag maak. Ik ben groot fan van Harry Potter en ik heb alle boeken in het Nederlands al gelezen, dus het was niet lastig om te kiezen welk Engels boek ik ging lezen. Ik ben hiermee net begonnen, maar ik vind dit nu al erg leuk.

Esli over de sfeer op school

Ik vind het erg leuk bij ons op school. Ik heb een leuke klas en naast de lessen, is er hier veel tijd voor gezelligheid. Eerlijk gezegd vond ik het in het begin wel een beetje spannend om in een nieuwe klas te zitten. Maar doordat we regelmatig opdrachten samen moeten maken, leer je iedereen snel kennen. Hierdoor zat ik al snel helemaal op mijn plek.

Het leukste hier op school is dat je ook lessen met leerlingen van andere klassen kunt volgen. Tijdens maatwerk en keuzezone zitten alle leerlingen van Plein Joure door elkaar. Dat is erg gezellig, omdat je dan oude klasgenoten uit groep 8 kunt tegenkomen. Je kunt zelfs afspreken om dezelfde keuzezone te volgen. Daarnaast leer je op deze manier iedereen van school kennen. Heel gezellig!

Famke over online les

Het volgen van online les valt reuze mee. De lessen zijn tien minuutjes korter, maar het voordeel hiervan is dat je ook eerder uit bent. Het enige nadeel aan thuis les volgen, vind ik dat ik mijn klasgenoten niet zie. Want ik vind het altijd zo gezellig op school. Dat de lessen korter zijn heeft geen nadeel. Ik heb namelijk nu vaker mijn huiswerk af dan in de les.

Doordat we op school soms al met een iPad of laptop werken, is dit niet moeilijk om thuis mee bezig te gaan. Laatst moesten we voor een project van geschiedenis een groot vel papier in drie delen verdelen. Ieder vak moesten we vullen met informatie en plaatjes uit een bepaald tijdvak. Bijvoorbeeld een vak met de jagers & boeren. Tijdens dit project mochten we een iPad of laptop gebruiken om informatie op te zoeken. Hierdoor leer ik geschiedenis gemakkelijker, omdat ik de informatie zelf op zoek. Daarnaast gaat het ook veel sneller om iets op internet te zoeken dan door het hele boek te bladeren.