Gezonde School

Bij Plein Joure vinden we het belangrijk dat leerlingen lekker in hun vel zitten. Want als je lekker in je vel zit leer en werk je beter. Hierin nemen wij als school onze verantwoordelijkheid met initiatieven die een gezonde levensstijl stimuleren.

In 2022 hebben wij het vignet Gezonde School gekregen. Daarmee laten we zien dat we voldoen aan voorwaarden die deskundigen hiervoor hebben opgesteld. Daar zijn we super trots op! Bij een Gezonde School horen verschillende themacertificaten. Wij hebben het certificaat Relaties & Seksualiteit en werken aan het certificaat voor Voeding. Hoe we te werk gaan. Staat hieronder.

Relaties en seksualiteit

Lekker in je vel zitten gaat over veel dingen. Dat je bijvoorbeeld mag zijn wie je bent. In deze flyer (volgt) lees je hoe we daar bij ons op school mee om gaan. Daarnaast wijzen graag op de website sense. Daar kunnen leerlingen veel betrouwbare informatie vinden.

Voeding

Gezonde voeding is een actueel en belangrijk thema voor iedereen. Daarom werken we bij Plein Joure nu aan dit thema. Meer hierover is te vinden in deze Flyer.

Downloads

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over Plein Joure en de Gezonde School kunt u contact opnemen met Machteld van der Wal, coördinator Gezonde School. Machteld haar mailadres is mvanderwal@ogmf.nl.