OBS ’t Swannestee kookt op Plein Joure

Plein Joure kreeg onlangs leerlingen van OBS ’t Swannestee uit Langweer op bezoek. Zij volgden bij ons op school een kookles en hebben een gezonde lunch bereid. De directeur, Thijmen Krikke, van de basisschool stelde de samenwerking voor, omdat wij allebei het certificaat ‘Gezonde School’ hebben en op onze school een grote kookruimte is.

Op dinsdag 21 en 28 mei kwamen de leerlingen van OBS ’t Swannestee langs om met enthousiasme aan de slag te gaan in onze keukens. Alle producten stonden klaar en onder begeleiding gingen de leerlingen in groepjes aan zo zelfstandig mogelijk de slag met een recept. Van nacho’s tot plaattaart en van smoothies tot sandwiches. Afgelopen dinsdag waren groep 5 en 6 aan de beurt. Zorgvuldig lazen ze de recepten en voorzichtig begonnen ze met het snijden en koken. Nadat alle gerechten klaar waren, hebben de leerlingen alles netjes afgewassen en opgeruimd.

“In het kader van de Gezonde School en omdat Plein Joure de ruimte heeft, hebben we een samenwerking voorgesteld. In de toekomst hopen we dat we dit vaker kunnen doen, vanwege de keukens en omdat veel van onze leerlingen hier natuurlijk in de toekomst ook naar toe gaan,” aldus Thijmen Krikke, directeur van OBS ’t Swannestee.

Het waren twee leuke middagen met de leerlingen!