Wethouder deelt fruit uit in kantine Plein Joure

Wethouder van De Fryske Marren Barbara Gardeniers bracht tijdens de Week van het Fruit een bezoek aan Plein Joure. Als startschot van deze week deelde zij woensdag 22 november samen met leerlingen fruit uit in de kantine van onze school.

De Week van het Fruit is een van de verschillende activiteiten die Plein Joure dit jaar organiseert in het kader van ‘Gezonde School’. Naast het uitdelen van fruit ging wethouder Gardeniers ook in gesprek met leerlingen en docenten. Leerlingen vertelden over hun ervaringen met de Gezonde School. Betrokken docenten spraken met haar over het belang van de activiteiten, die worden georganiseerd om meer bewustwording te creëren rondom gezondheid.

Gezonde School

Sinds 2022 is Plein Joure een gecertificeerde Gezonde School. Daarmee wordt aangetoond dat de school voldoet aan voorwaarden die deskundigen hebben opgesteld over het werken aan het verbeteren van gezondheid. Bij een Gezonde School horen verschillende themacertificaten. Plein Joure heeft een certificaat voor Voeding en Relaties & Seksualiteit. Dit jaar wordt er gewerkt aan twee nieuwe thema’s: Bewegen & Sport en Slaap.

Samenwerking

Wethouder Gardeniers heeft onder andere gezondheid en onderwijs in haar portefeuille. Na het bezoek aan Plein Joure sprak zij de wens uit om ook in de toekomst als gemeente De Fryske Marren te blijven samenwerken met Plein Joure.