Derdejaarsleerlingen door naar tweede ronde Biologie Olympiade Junior

Zes leerlingen van Plein Joure uit havo en vwo 3 maken zich klaar voor de tweede ronde van de Biologie Olympiade Junior. Deze vindt donderdag 20 april plaats op Aeres Hogeschool Almere. Tijdens deze landelijke wedstrijd strijden ze voor een plek in de finale en uiteindelijk voor de titel ‘Beste biologieleerling van Nederland’.

Eerste plek
Na de spannende voorronde van de Biologie Olympiade Junior mochten enkel de beste 100 leerlingen door naar de tweede ronde. Maar liefst 13 leerlingen van Plein Joure behoorden tot de beste 10%. De havo-leerlingen presteerden zelfs zo goed, dat Plein Joure op de eerste plek is geëindigd. Zes leerlingen zijn door naar de tweede ronde.

Brandnetel
Op de tweede ronde kunnen de leerlingen zich niet voorbereiden. De dag staat in het teken van de brandnetel en bestaat uit een hoorcollege, een practicum en wordt afgesloten met een toets waar de leerlingen worden getoetst op kennis en inzicht. De toets bepaalt welke 20 leerlingen doorgaan naar de finale. Leerling Jorinde vertelt: “We kunnen ons niet voorbereiden, maar je hoopt natuurlijk dat je zoveel mogelijk hebt onthouden van de afgelopen jaren. Het zou heel leuk zijn om uiteindelijk door te gaan naar de finale.”