Opbrengst actie Mienskip

De goededoelenactie die Plein Joure rond de zomer organiseerde heeft 2500 euro opgeleverd! Dit bedrag is inmiddels verdeeld over de vijf (door onze leerlingen gekozen) goede doelen: Voedselbank Joure, SC Joure, de Dierenambulance, RVLC en Maekehiem.

Leerlingen van Plein Joure verkochten net voor de zomer boekjes met daarin kortingsbonnen van lokale ondernemers. De ondernemers hoefden hiervoor alleen een actie aan te leveren. Er deden zo’n 35 ondernemers mee. Kopers steunden zo niet alleen de goede doelen, maar ook lokale ondernemers wanneer ze gebruik maakten van de kortingsbonnen.

De actie werd op touw gezet omdat Plein Joure het belangrijk vindt dat leerlingen een bijdrage leveren aan de gemeenschap: de mienskip. Bovendien werken we regelmatig samen met het bedrijfsleven, verenigingen en instellingen in de regio, bijvoorbeeld als het gaat om gastlessen of stageplekken.