Gastlessen

Komende donderdag, 19 mei, krijgen onze leerlingen uit klas 1 voor de vierde keer dit schooljaar gastlessen uit het bedrijfsleven. Donderdag staan de lessen in het teken van economie. Eerder stonden ‘groen’, techniek en zorg en welzijn al centraal.

De eersteklassers krijgen donderdag meer te horen over het werken in de transportsector, de recreatie, detailhandel, horeca, entertainment en de handel. Daarvoor zijn vertegenwoordigers van bedrijven uit de regio gevraagd. “Leerlingen krijgen zo een beetje een beeld van de beroepen in een bepaalde sector en wat bedrijven doen,” vertelt decaan en organisator Martijn Zwaga.

Enthousiast
Tijdens de voorgaande sessies gastlessen reageerden leerlingen en voorlichters erg positief. “De voorlichters waardeerden het enthousiasme van onze leerlingen en zij maken bovendien kennis met de werknemers van de toekomst,” aldus Zwaga. Het is de bedoeling dat de loopbaanbegeleiding en – oriëntatie bij ons de komende jaren verder wordt uitgebreid. Naast gastlessen wordt gedacht aan een meeloopdag en individuele kennismakingen tussen leerlingen en werknemers uit het regionale bedrijfsleven.