Milan naar tweede ronde Biologie Olympiade

Milan van den Oudernalder uit havo-3 van Plein Joure heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Biologie Olympiade Junior. De Biologie Olympiade Junior is een nationale biologiewedstrijd voor alle havo en vwo-leerlingen van klas 1, 2 en 3. De tweede ronde vindt woensdag 20 april plaats in Almere.

Voorronde

In februari maakten de derde klassen havo en vwo van Plein Joure de schriftelijke toets van de voorronde in de biologieles. Van de leerlingen die dat wilden werden de resultaten opgestuurd. En dat bleek een goede zet: maar liefst drie leerlingen scoorden bij de beste 10 procent van Nederland. Naast Milan waren dat Arno Dotinga en Veerle van der Veen.

Tweede ronde

De toets van de tweede ronde gaat net als die van de eerste ronde over biologie in alle facetten. “De vragen gaan bijvoorbeeld over planten en dieren,” legt Milan uit. Het zijn echte inzichttoetsen en dat ligt hem wel. “Je moet van logisch nadenken en aansluiten bij wat je al weet.” Milan had niet verwacht dat hij de tweede ronde halen, maar vindt het wel heel leuk. “De tweede ronde is een hele dag met les, practicum en dan de toets.”