Plein Joure gaat met VR-tour langs groep 8

Hoe kunnen leerlingen uit groep 8 in deze coronatijd toch kennismaken met de middelbare school? Wij bedachten iets superleuks: we brengen de middelbare school deze weken naar de basisscholen toe. Hoe? Met virtual reality (VR). Leerlingen van ‘t Swannestee in Langweer waren vorige week maandag als eerste aan de beurt. Zij reageerden erg enthousiast op de Plein Joure VR-tour.

VR-bril
Via een VR-bril krijgen de leerlingen op hun eigen basisschool een tour door Plein Joure. Ze worden virtueel welkom geheten door leerlingen en medewerkers en maken kennis met enkele vakken die op Plein Joure worden gegeven. Ook de keuzemodules ‘CSI’, ‘balspelen’ en ‘bouw en ontwerp je eigen huis’ komen in de tour voorbij en daarbij mogen de leerlingen ook zelf aan de slag in de virtuele wereld.

De leerlingen van ‘t Swannestee waren maandag heel enthousiast. Voor sommige leerlingen was het bovendien de eerste kennismaking met VR. Leerling Berend Jan vond net als veel klasgenoten de minigame basketbal het allerleukst. Daarbij moesten ze zoveel mogelijk punten scoren. “Het was leuk dat je zelf wat kon doen en het was een leuke manier om even binnen te kijken.”

Doedag
De VR-tour komt in de plaats van de open dag die vanwege corona niet door kon gaan. Gelukkig is het wel gelukt om doedagen te organiseren. Dinsdag 1 februari was de tweede doedag (die aanvankelijk in november gepland stond). Met 130 bezoekers uit groep 8 was deze dag drukbezocht en een groot succes.