Doemiddagen voor groep 8 op Plein Joure

 Vorige week dinsdag was het zover. Leerlingen van groep 8 van de scholen it Haskerfjild, it Klimmerblêd, De Paedwizer, E.A. Borgerschool, ’t Swannestee en De Brêge kwamen een kijkje nemen op Plein Joure tijdens de eerste doedag. Tijdens de doedag volgden de leerlingen drie verschillende vaklessen en een zelfgekozen keuzeles. Tussendoor was er een pauze in de kantine en konden de leerlingen een polaroidfoto laten maken.

In de school hing dinsdag een gezellige sfeer. Op de gangen klonken de ukeleles van de vakles muziek en hoorde je de verwondering van de leerlingen die de vakles van Natuur & Gezondheid volgden. Daar werd de les afgesloten met het in brand steken van een hand bedekt met heel veel zeepsop. Ook werden er lessen techniek, Engels, wiskunde en lichamelijke opvoeding gegeven.

Het was een leuke dag volgens de leerlingen uit groep 8. “Het leukste vinden wij de keuzezones, omdat je zelf kunt kiezen wat je leuk vindt,” noemt een groepje leerlingen van It Haskerfjild. De leerlingen konden maar liefst kiezen uit 14 verschillende keuzezones. Waaronder balspelen, csi, drama, gamen en koken. Voor leerlingen uit klas 1 en 2 van Plein Joure staat twee keer per week de keuzezone op het rooster. Zij kiezen dan uit dezelfde modules waar groep 8 tijdens de doedag ook uit kon kiezen.

Naast leuk, was deze dag ook nuttig volgens de leerlingen. “Dankzij deze dag weten we beter wat wij volgend jaar kunnen verwachten. We hadden de school veel kleiner verwacht. Het is best wel groot,” vertellen drie leerlingen van E.A. Borgerschool. Het was dan af en toe ook even zoeken naar het juiste lokaal. Gelukkig waren een aantal leerlingen uit klas 1,2 en 3 tijdens deze doedag aanwezig om te helpen. “Het leukste aan helpen bij deze dag is dat de leerlingen je opzoeken om te vragen wanneer ze iets niet snappen,” lichten de derdeklassers toe.

We hebben besloten dat de tweede doedag op dit moment niet doorgaat vanwege de oplopende besmettingen en de nieuwe maatregelen.