Quarantaine-cup op Plein Joure

Bijna drie weken lang hebben leerlingen van Plein Joure tegen elkaar gestreden in de Quarantaine-cup. Tijdens de Quarantaine-cup moesten leerlingen zoveel mogelijk punten verzamelen door te bewegen.

Tijdens de wedstrijd konden leerlingen activiteiten kiezen uit een keuzemenu. Hooghouden met de bal leverde 15 punten op, buikspierkwartier 30, het huis stofzuigen 45 en tien kilometer hardlopen zelfs 60 punten! Ook activiteiten die niet in het keuzemenu stonden, leverden punten op. Zo heeft Sanne uit 1H punten verdient met trampoline springen en verdiende Bo uit 1D haar punten tijdens haar voetbaltraining.

Meer bewegen
De Quarantaine-cup werd georganiseerd door de docenten lichamelijke opvoeding (lo) van Plein Joure. Juist in deze tijd blijft bewegen belangrijk. “Niet alleen in school, maar ook thuis willen we leerlingen motiveren om te bewegen” zegt lo-docent Jim Groen.

Winnaars
Fenna, Tess, Bo, Chantal en Sanne verzamelden de meeste punten voor hun training, wandeling of work-out en wonnen een VVV-cadeaubon. Bo (1D) vond het leuk om mee te doen. “Ik ging nu vaker samen met vriendinnen sporten, dus dat was erg gezellig.” Sanne (1H) vond het ook een leuke wedstrijd en zegt: “ik fietste al vaak naar school en liet mijn hond uit, maar door de Quarantaine-cup ben ik net nog iets meer gaan bewegen.”