Geslaagde open dag!

Gisteren, dinsdag 28 januari, organiseerden we de open dag voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Het was druk en er was voor de jonge bezoekers veel te doen. Zij konden tijdens de open dag bovendien kennismaken met de drie zones waarin het onderwijs op Plein Joure sinds dit schooljaar is verdeeld: de leerzone, de keuzezone en de maatwerkzone.

Keuzezone

Zo was de kantine voor de gelegenheid het domein van de keuzezone. Alle eersteklassers volgen in deze zone iedere week tweemaal een module naar keuze. Die keuzemodules kunnen over van alles gaan: Cambridge English, handlettering, programmeren, je eigen geschiedenis onderzoeken, bootcamp of je verdiepen in crime scene investigation. Door die modules worden leerlingen uitgedaagd zich verder te ontwikkelen in hun eigen talenten of juist daarbuiten. Op de open dag kregen de bezoekers een voorproefje van enkele modules.

Maatwerkzone

Ook alle onderdelen van de maatwerkzone waren dinsdag present. Voor de eersteklassers begint iedere schooldag bij ons op school met de maatwerkzone. Intensieve coaching, maar ook begeleiding bij bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, faalangst, hulp bij een moeilijk vak of extra verdieping horen bij deze zone. Bezoekers van de open dag konden allerlei informatie krijgen van experts uit de school.

Leerzone

De ‘gewone’ vakken horen bij de leerzone. Die vakken lieten zien hoe zij werken en overal konden leerlingen uit groep 7 en 8 zelf aan de slag. Bovendien kregen ze de opdracht om vijf vragen te beantwoorden die verspreid in de school waren opgehangen. Uit de juiste antwoorden wordt een winnaar getrokken die een reisje naar Nemo Science Museum in Amsterdam wint.

De open dag was na de doe-ochtenden eerder in januari een tweede gelegenheid voor leerlingen uit groep 8 om bij Plein Joure binnen te kijken.